Om våra Råvaror

Varje ingrediens funktion ur No Secret koncept

 

Destillerat vatten - används som lösningsmedel.

Kallpressad raps/kokosolja (eko) - fungerar mjukgörande för huden.

Glyceryl stearate - gör huden mjuk och len

Vegetabilisk glycerol - verkar fukthetsbevarande

Squalane - gör huden mjuk och len, återställer hudens naturliga fett och håller huden i gott skick. Liknar hudens sebum och är en av nyckelkomponenterna i kroppens eget talg. Squalane bidrar till en kladdfri känsla på huden. Tack vare sin lätthet kan squalane med fördel användas på fet hud. Ingrediensen ökar även utspridningsförmågan då crèmen appliceras på huden.

Sheasmör - dess huvudsakliga egenskap är att verka hudvårdande. Enligt crearome innehåller sheasmöret sterolerna spinasterol och stigmasterol, e-vitamin och triterpener. Detta gör att fettet har antiinflammatoriska egenskaper och stimulerar hudens läkning vid småsår, bristningar och sprickor.

Phenoxyethanol - används som konserveringsmedel för att motverka bakterietillväxt i krämen. För phenoxyethanol finns ett gränsvärde i kosmetiska produkter som är max 1%, vilket No Secrets ej överskrider.

Cetylalkohol - gör huden mjuk och len. Hjälper även till att stabilisera krämen och bidrar till lotionens fyllighet, då ingrediensen gör produkten mer trögflytande.

Xantangum - binder komponenterna i lotionen och gör att produkten får en krämig konsistens. Xantangum stabiliserar emulsionen i lotionen och hjälper till att hålla huden i gott skick.

Rosmarin antioxidant - motverkar tillväxt av bakterier och svampar. Anses också kunna hålla huden i gott skick.

Ethylhexylglycerin - hjälper till att hålla huden i gott skick.

Eterisk olja - används som doftsättning istället för alkoholer.

Citronsyra - används för att reglera pH-värdet ner till pH 5. Skyddar även mot att fetterna i lotionen inte ska oxidera.

Biosaccharide gum-1 - håller huden i gott skick. Minskar risk för allergier av andra råvaror. Passar i ögonkrämer, vid känslig hud samt i babyprodukter.

 

Faktan är tagen från INCI-registret om ingen annan källa anges i texten

Information

© 2016 Nosecrets

Betalningsmetoder

Vi skickar med

Följ oss

Kontakt

Epost:

info@nosecrets.nu

Telefon:

0707564531

(VD och inköpsansvarig)

 

0763475785

(Säljare och marknadsansvarig)